keskiviikkona, tammikuuta 30, 2013

Eläkkeelle siirtyminen asiantuntijatyöstä

Laatuseniorien kokous 23.1.2013 klo 12-15 Suomalaisella klubilla

Läsnä: Matti Leskinen, Salme Sundqvist, Eila Honko, Jorma Hotanen, Juha Söderlund, Outi Kupiainen, Liisa Jouttimäki, Markku Ahlberg



Eläkkeelle siirtyminen asiantuntijatyöstä

Eerikki Mäki
Tekn. toht. Eerikki Mäki Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksen työpsykologian ja johtamisen tutkimusryhmästä esitteli ELSA-tutkimusprojektia, joka toteutettii 3/2010-5/2012. Tutkimusraportin nimi on Asiantuntija jää eläkkeelle – asiantuntijuus ei! – Opas tiedon ja osaamisen säilyttämiseksi. Tekijät olivat Tanja Kuronen-Mattila, Eerikki Mäki ja Eila Järvenpää.



Outi
Tutkimuksessa tarkasteltiin yhteensä 55 eläköitymistapausta 18 eri organisaatiossa. Aineisto koostui noin kahdesta sadasta teemahaastattelusta. Haastatteluihin osallistui eläkkeelle siirtyneitä/siirtyviä asiantuntijoita, heidän seuraajiaan ja/tai lähityöyhteisön jäseniä, eläkkeelle jäävien asiantuntijoiden esimiehiä ja henkilöstötoimen edustajia.

Tutkimuksen tuloksena esitettiin malli, jonka avulla organisaatiot voivat arvioida niitä tekijöitä ja reunaehtoja, jotka on otettava huomioon osaamisen ja asiantuntemuksen säilyttämiseksi asiantuntijoiden eläköitymisen yhteydessä.


Seuraavat kokoukset

Seuraava kokous on 20.2.2013 klo 12-15 Suomalaisella klubilla. Ohjelma on vielä auki. Maaliskuun kokus on viikoilla 11-12. Matti pitää Doodleen kyselyn sopivan päivän löytämiseksi.

29.1.2013 JPOS
Juha, Jorma, Liisa ja Eila

0 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home